Občianska voľba 2009/2010

 

Fond Občianska voľba Pivovaru Šariš, a. s. pri Komunitnej nadácii Veľký Šariš

Vyhlásenie 6. ročníka grantového programu Občianska voľba

Dňa 1. júla 2009 vďaka finančnej podpore Pivovaru Topvar, a.s., začala plynúť výzva 6. ročníka programu Občianska voľba pivovaru Šariš. Cieľom grantového programu je podpora projektov mimovládnych organizácií z okresov Prešov, Sabinov a Vranov nad Topľou, ktoré majú potenciál zvýšiť životnú úroveň obyvateľov. Na podporu projektov je určená suma takmer 16 600 EUR.

Program Občianska voľba pivovaru Šariš je určený na podporu projektov, ktoré prispievajú k skvalitneniu životnej úrovne obyvateľov miest a obcí v okresoch Prešov, Sabinov a Vranov nad Topľou. Prihlásené projekty by mali tvorivým spôsobom prispieť k zvýšeniu úrovne zdravotnej starostlivosti a sociálnych služieb, k rozvoju športových aktivít, k skvalitneniu kultúrneho a spoločenského života, vzdelávania alebo ekológie. Z prihlásených projektov vyberie Rada reprezentantov projekty, ktoré postúpia do verejného hlasovania.

Program Občianska voľba Pivovaru Šariš je výnimočný tým, že o výbere projektov rozhodujú hlasovaním samotní občania. Všetci, ktorým záleží na mieste, v ktorom žijú, tak majú možnosť vybrať si projekty, ktoré sa im najviac páčia a dať im svoj hlas.

Grantový program Občianska voľba pivovaru Šariš prebieha už od roku 2004. V rámci programu bolo prerozdelených takmer 123 800 EUR (3.729.598,80 Sk)a podporených 44 prospešných projektov.

Poradenstvo pri príprave projektov poskytne Štefánia Lenzová, riaditeľka Komunitnej nadácie Veľký Šariš, tel. čísla 0907/920 594 alebo 051/776 2013. Formulár žiadosti si môžu záujemcovia vyzdvihnúť osobne v Komunitnej nadácii Veľký Šariš alebo stiahnuť na stránke http://www.pivovarytopvar.sk a http://home.nextra.sk/komunit. Uzávierka programu je 18. septembra 2009. 

Žiadosti o podporu projektov treba podať do: 18. septembra 2009.

Návod na podanie žiadosti o príspevok z programu Občianska voľba
Formulár „Žiadosť o príspevok“